Tractari auto

O idee buna este sa aveti memorat in telefonul mobil numarul unei firme specializata in oferirea serviciilor de tractari auto si asistenta rutiera in zona dv de rezidenta. Puteti oricand suna la numarul unic: 0749152441, serviciul nostru de ASISTENTA RUTIERA fiind disponibil 24 de ore din 24.









duminică, 16 octombrie 2011

Cauciucuri de iarnă

În perioada 1 noiembrie - 1 martie toate autoturismele trebuie să fie echipate cu cauciucuri de iarnă sau all-seasons. Anvelopele de iarnă trebuie să fie inscripţionate cu literele "M + S" (mud + snow - noroi şi zăpadă - n. red.) sau "M.S." sau "M & S".Toate pneurile montate pe un vehicul, cu excepţia unui eventual pneu de rezervă cu utilizare temporară, trebuie să aibă aceeaşi structură. "Toate pneurile montate pe aceeaşi osie trebuie să fie de acelaşi tip", se arată în textul normativ.Maşinile mari şi cele de transport persoane pot folosi pneuri de iarnă numai pe axele de tracţiune. Conform Ordonanţei 5/2011, aprobată prin Legea 161/2011, trebuie precizat că obligativitatea folosirii anvelopelor de iarnă se referă numai la drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei şi că deţinătorii maşinilor mici trebuie să le aplice pe toate roţile, în timp ce autovehiculele cu masă mai mare de 3,5 tone şi cele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri le pot folosi numai pe axele de tracţiune.Potrivit ordonanţei, conducătorii autovehiculelor care circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără anvelope de iarnă sunt sancţionaţi cu reţinerea talonului şi amendă de până la 4.000 de lei. 
În cazul vehiculelor de transport marfă sau persoane, neechiparea cu anvelope de iarnă şi lanţuri este pasibilă de amendă între 2.500 şi 4.000 de lei, precum şi reţinerea talonului. 
În caz de accident, la sancţionarea cu amendă se adaugă o sumă dedicată reparării drumurilor şi despăgubirilor pentru pagubele produse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tractari auto 0749152441